24 september 2022
16:00

IK Rössö Uddevalla Lag 2

Referat: Tjörns DFF - IK Rössö Uddevalla Lag 2 3-2

Ny hemmamatch, denna gång mot Rössö på lördagseftermiddagen. Skulle vi följa upp förra matchens seger mot Bovall med en ny seger eller skulle Rössö, som vann hemmamatchen mot oss med 6-1, ta en ny seger?

Vi börjar starkt och tar initiativet direkt. Redan i andra minuten ser vi ett mönsteranfall där bollen spelas upp via backlinjen till Elsa Johannisson, som slår en fin passning till Maya Canery. Maya tar emot bollen, rundar backen och spelar in snett inåt bakåt till Melinda Engblom, i bra läge, men skottet går utanför. Strax efteråt bryter Ella Andersson ett uppspel och spelar in till Kamilla Sundberg som vänder upp och skjuter men avslutet går rakt på målvakten.

Rössö kommer därefter upp i banan och spelet böljar fram och tillbaka utan att några vassa chanser skapas. Rössö försöker hitta ut på högerkanten där Elin Karlsson ställer till bekymmer för oss med sin snabbhet. Nathalie Bladh fick jobba hårt, och gjorde det bra, för att ligga rätt i banan och hinna med i svängarna. Två hörnor skapades, en för vardera laget som målvakterna i respektive lag kunde plocka ner.

Ella fortsätter ställa till oreda för Rössöförsvaret och kommer först till ett bra skottläge men skottet går strax utanför målvaktens vänstra stolpe. I 15:e minuten är hon framme igen när Kamilla spelar ut bollen till vänster, Ella tar emot och rundar backen och spelar in bollen framför mål där målvakten får göra en vass parad på en misslyckad undanrensning som var på väg mot målet. Rössö har så här långt kommit i flera anfallsförsök men oftast har det tagit stopp någonstans på vägen innan de når de måldoftande situationerna. I 18:e minuten skulle det hetta till framför hemmamålet. Rössö slår en hörna som Li Gollungberg i målet får händerna på och i situationen efter är det nära men Emma Eriksson får undan bollen från det farliga området. Strax efteråt är det farligt igen för bortalaget när ett uppspel skarvas vidare på djupet till Elin som får ett försprång mot Nathalie men tar sig tillräckligt nära för att gå in i en duell som leder till en resultatlös frispark. Två minuter senare skulle bortalaget ta ledningen. Efter ett anfall på vänsterkanten, i 23 minuten, ser vi ut att ha bollen under kontroll. Bollen spelas tillbaka mot Li som helt rätt går på ett tillslag men bollen studsar in i mål, till 0-1, efter att Tuva Berneland hunnit in i bollbanan och fått bollen på sig.

Fem minuter senare skapar vi ett fint anfall, återigen via backlinjen. Bollen ut till Ella som i ett senare skede i anfallet får tillbaka bollen och spelar in till Maya som stöter bollen i mål, men målet döms bort för offside. Vi skapar ytterligare ett bra läge, med samma spelare inblandade, när Ella spelar in till Maya som släpper bollen vidare till Melinda som får bra träff på skottet men målvakten gör en fin parad.
I slutminuten skapar Rössö en hörna och den blir riktigt farlig, bollen kommer till en spelare som löpt in i straffområdet men direktskottet gör Li en stark räddning på. En halvlek där vi skapat flest vassa chanser slutar 0-1 men vi känner att vi är med bra i matchen och det är bara att köra vidare.

Vi börjar andra halvleken bra, spelet något rakare inledningsvis, och det skapas några vassa frilägen. Först en långboll som når Maya, som dribblar och vinner med bollen i motlägg och till slut har Melinda ett skottläge till höger men skottet går utanför. I 53:e minuten kommer Rössö i ett anfall till vänster, inspelet når en spelare som vänder upp och skjuter men Li räddar och sätter igång en omställning. I omställningen spelar Elsa fri Maya till vänster och hon tar sig in i straffområdet och skjuter men målvakten gör en vass benparad. 4 minuter senare är Maya fri igen och även denna gång räddar målvakten, denna gång till hörna. Den efterföljande hörnan är bra slagen och i andra våg landar bollen hos Maya som skjuter över.

När vi närmar oss 75.e minuten ska allt avgöras och det händer mycket under den sista kvarten.
Det börjar med en hörna från Rössö, Li är på bollen men det blir ett skott som blockas i farligt läge. Några minuter senare slår Nathalie en fin boll i djupet, Melinda skarvar den perfekt och Maya vinner duellen fri med målvakten och kan rulla in bollen, i öppet mål, till 1-1. Nu är vi riktigt på gång och vi känner att det kan bli vinst om vi fortsätter ligga på. Då åker vi på nästa käftsmäll, en hörna från Rössö, i 81:a minuten, leder till straff efter att en hemmaspelare fält en motståndare. Den efterföljande straffen sätter Clara Bengtsson till 1-2 och vi har uppförsbacke igen.
Vi kvitterar två minuter senare i 83:e minuten. Emma Eriksson spelar ut till nyss inbytte Emma Andersson som slår in bollen som går i en perfekt båge, målvakten får händerna på den men kan inte hindra den från att gå i mål, 2-2 och vi är med i matchen igen. Men det ska komma mer, i 86:e minuten skapar vi en hörna, Emma Andersson slår den och i röran framför mål kan Emma Eriksson trycka in 3-2 och vändningen är ett faktum. Vi håller undan de sista minuterna men Rössö ska få en chans till, men hörnan blir resultatlös och en härlig seger är bärgad.

Sammanfattningsvis gör vi återigen en mycket bra insats. Vi skapar mycket och får äntligen utdelning i målväg. Rössö har inte lika många chanser i matchen men de är mycket duktiga med boll och vi hade fullt upp hela matchen för att hålla emot.
Matchens lirare blev denna gång Maya Canery i hemmalaget och Elin Karlsson i bortalaget.

Idag söndag klockan 16.00 spelar vi i division 4 mot serieledande Grebbestad, välkomna då!